Kedd, 2018-11-20, 00:40
                
 
Belépés

Menü

Block title
TABELLA [1]
SORSOLÁS [1]
EREDMÉNYEK [1]
MECCS ELEMZÉS [5]
Bandesz tollából

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Nyitólap » Cikkek » MECCS ELEMZÉS

Szank - FSE 1-8
Szank SE - Fülöpjakabi SE 1 - 8

   Vadkerttől a múlt héten elszenvedett vereség után szombaton a tabellán előkelőbb helyen álló Szank együtteséhez látogatott az FSE. Ősszel Fülöpjakabon 3-0-ás hazai siker született, ami a vendégek számára egy pozitív előjel volt. Ahogyan az is, hogy Szank az első tavaszi fordulóban csak egy 2-2-es döntetlent játszott Jászszentlászlóval. A csapat számára megnyugtató lehetett az is, hogy visszatért eltiltásából Fodor Ferenc. A kezdő felállás a Tóth - Eszenyi, Fődi, Rácz, Pöszmet A, - Kovács, Fodor, Pöszmet Z., Csáki, Pálnok - Zsibrita variáció volt, ami a múlt héthez képest csak annyi változást jelentett, hogy a hiányzó Kürtösi Zoltán helyére bekerült Fodor Ferenc.
   Egyik csapat sem esett a másiknak, helyzetek nem nagyon adódtak, a játék irányítása inkább a sárga-kékek kezében volt. Nem a semmiből, de nagyon szerencsés góllal szerezte meg a vezetést az FSE: Kovács Gergely egy jó csel után húzott befelé a baloldalról, majd 18 méterről vette célba a hosszú alsót. A labda ezen út alatt háromszor pattant a földre illetve ugyanennyi védő lábai között suhant el, a kapus tehetetlenül nézte a lövést: 0-1. Ezután sem változott a játék képe, ami még egy vendég gólban mutatkozott meg: Fodor Ferenc adta be remekül a labdát, amit Zsibrita Tibor átvett combbal, majd egy remek mozdulattal pattanás előtt a rövid alsóba helyezte 7 méterről. A hazaiak ekkor váltottak, nyomás alá helyezték a vendégeket, amit egy kapufával (amit egy vitatható szituáció során értek el, amikor is a játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt az ötösről) jeleztek. Majd egy rendkívül jól helyezett, erős szabadrúgással - mely a rövid felsőbe a oldalvas segítségével vágódott a kapuba - szépítettek is az eredményen. 2-1-es vendég vezetésnél cseréltek térfelet az együttesek.
  A vendéglátók lelkes játékukat átvitték a második félidőre elejére, így átvéve a meccs irányítását a fülöpjakabiaktól. Zsibrita következő gólja a vendégek számára ezért a legjobbkor érkezett: egy szépen kijátszott helyzet után passzolt a kapuba fél méterről, 1-3. Még kettő gólt jegyzett egymás után a csatár, az egyiket ugyancsak egy szépen kidolgozott támadás után lőtt az üres kapuba, míg a másikat egy szöglet utáni kavarodás után szemfülesen emelte vissza a kapunak háttal állva. A csereként beállt Fazekas Imre első labdaérintése gólt hozott: Pöszmet András vitte végig az ellenfél térfelén, kiugratta a jól helyezkedő Zsibritát, akinek a lövését még védte a kapus, de a kipattanóra érkező Fazekas ismétlésére már nem volt ellenszere. Még tartogatott gólt a mérkőzés: előbb egy kis szerencsétlenkedés után Pöszmet András ugratta ki az előbbi gól szerzőt, aki merészen a léc alá helyezett. Az előbb gólpasszt jegyző játékos a jobb oldalról húzott befelé, a védő viszont buktatta. A jogosan megítélt tizenegyest a sértett higgadtan a helyezte a bal alsó sarokba, beállítva ezzel a végeredményt: 1-8.
   Megérdemelten aratott győzelmet a vendég gárda, a nagy gólkülönbség a jó helyzet kihasználáson múlt, ami az ősszel az egyik nagy gondja volt a fél szezont bőven elváráson alul teljesítő együttesnek. A sok helyzet kialakításához kellett, hogy a hazaiak a meccs végére túl nagy teret hagytak, a középpályán szellősen védekeztek, az utolsó húsz percben pedig már csak a hármas sípszóra vártak.
   Az FSE hosszú idő után nyert újra idegenben, de ami legalább ennyire fontos Samu Attila együttesének: biztató játékkal verték meg az előttük álló Szankot, ráadásul sok gólt lőve, ami a játékosok önbizalmát növelheti. A következő fordulóban Csengődöt fogadja Fülöpjakab, ami nehéz mérkőzésnek ígérkezik, tekintve a két csapat pontjait és előző féléves eredményeit.
Kategória: MECCS ELEMZÉS | Hozzáadta: albandee (2011-03-31)
Megtekintések száma: 368 | Hozzászólások: 8 | Tag-ek(kulcsszavak): egy kapott, idegenbeli, fse, győzelem, nyolc lőtt, szank | Helyezés: 4.7/3
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés a honlapon

Chat

Copyright MyCorp © 2018Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben