Kedd, 2018-11-20, 01:01
                
 
Belépés

Menü

Block title
TABELLA [1]
SORSOLÁS [1]
EREDMÉNYEK [1]
MECCS ELEMZÉS [5]
Bandesz tollából

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Nyitólap » Cikkek » MECCS ELEMZÉS

FSE - Orgovány 4-3

FSE - Orgovány

 

  A XX. fordulóban Orgovány egyesületét fogadta az FSE szombaton. Mivel a bajnokság első felében 6 - 2-es arányban győzelmet aratott a mostani vendég gárda, a tabellán is előkelőbb helyen állnak, így joggal gondolhatták magukat a meccs esélyeseinek. Az FSE a múlt fordulóban nagyot küzdve, de pont nélkül távozott a listavezető Kiskunmajsa otthonából, ebből erőt merítve lépett pályára a csapat Orgovány csapata ellen.

  Az első percekben helyzet nem adódott egyik csapat előtt sem, a középpályán folyt a játék, ahol a hazaiak a meccs egészében nagy teljesítményt nyújtottak. A vendég gólt viszont egy, a középpályán eladott labda okozta, amivel egyből kapura törtek a bíbor mezesek és egy húsz méterről eleresztett lövéssel vezetést szereztek. Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltak egymásnak a csapatok, a labdáért folyamatosan nagy küzdelem folyt, ami mutatta, hogy nem lesz olyan könnyű dolga a vendégeknek, mint ősszel.

  A második félidőben már közelebb került a gólhoz az FSE, de azt nem nekik sikerült elérni: a jobb oldalról tört befelé a csereként beálló csatár, Fődi Zsolt nagyszerű ütemű becsúszással szerelte, de a játékvezető szabálytalannak vélte és a labdát 18 méterről a kaputól helyezte le. A 15-ös mezszámú vendég játékos pedig nagyszerűen csavarta fel a rövid felsőbe a labdát. A kapott gól nem törte össze a sárgakékeket, erős nyomás alá helyezték az orgoványiakat. Előbb Eszenyi István beadását "kezelte" le egy védő majd egy beívelést ütött el röplabdáshoz illő mozdulattal egy bíbor mezbe öltözött játékos, de a bíró egyikért sem ítélte meg a jogos tizenegyest. Majd Eszenyi István végzett el egy bedobást, a kapus előtti tömörülésben pedig szabálytalanságot vélt felfedezni a játékvezető, a megítélt büntetőt pedig Fodor Ferenc higgadtan értékesítette: 1 - 2. A szépítő gól után hidegzuhanyként érkezett a gyors válasz: a középkezdés után baloldalon jött fel a vendégek tizese, majd a bepasszolt labdát a 15-ös játékos a felsőbe lőtte a labdát 11 méterről, ezzel 1-3-ra módosítva az állást. Az újabb pofon sem szegte kedvét a hazaiaknak, tovább küzdöttek a második gólukért. A megfelelő hozzáállás és a céltudatos játék meg is hozta az eredményét: egy középre érkező labdát Csáki Gábor fejelte a hosszú felsőbe, ezzel életben tartva a pontszerzés reményét. Következett egy újabb bedobás, amit Eszenyi István végzett el: a labdához először hozzáért a kapus, majd Fődi Zsolt is, de ez nem látszódott túl jól, így a partjelző jelezte, a gól nem érvényes. A játékvezetés kérdőre vonása után, mialatt a partjelzővel egyeztetett a játékvezető, jött az ítélet: a gól érvényes! 3-3, aminek már egy pont lett volna a jutalma. Az FSE játékosai viszont megérezték a lehetőségét annak, hogy itthon tartsák a három pontot. Továbbra is agresszívan támadott le a csapat, nem hagyott területet a vendégeknek. Egy nagyszerű kiugratás után Eszenyi István lépett el a baloldalon majd a kapus lábai közt a kapuba lőtt! Ezzel megfordította a mérkőzést az FSE! Az utolsó percekben magára húzta a vendégeket Samu Attila együttese, de gól már nem esett a mérkőzésen, így hatalmasat küzdve szerezte meg a győzelmet a Fülöpjakab.

  Egy nagyszerű mérkőzésen a jobb játék diadalmaskodott, az FSE újra csapatként verte meg az ellenfelét. A következő fordulóban Tázlárra látogat a sárgakék együttes, ahol ha tartja a csapat a mutatott játékot, akkor nagy esélye van a három pontra.

Kategória: MECCS ELEMZÉS | Hozzáadta: albandee (2011-05-18)
Megtekintések száma: 281 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés a honlapon

Chat

Copyright MyCorp © 2018Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben